NÁVRH RIEŠENIA 2 IZBOVÉHO BYTU PRE BYTOVÝ DOM URBAN PARK

FEBRUÁR 2019

Opis realizácie: 

Pre našeho obchodného partnera sme pripravili interiérové riešenia bytov do nového projektu bytového komplexu v Trenčíne. Návrhy sme tvorili s dôrazom na preriešenia priestoru iným spôsobom, ako to v projekte poňal architekt. Tento dvojizbový byt bol navrhnutý s kompletnou dispozičnou úpravou pôdorysu. Hlavným cieľom bolo zväčšiť kúpelňu s WC a na chodbe sa umiestnila skriňa s integrovanou automatickou práčkou. Logika rozmiestnenia izieb sa úplne otočila a k východom na balkón sme navrhli obývaciu izbu a kuchyňu. Tento priestor je z časti predelený stenou, čo vytvára príjemné súkromie a hlavne pri varení nebudú užívatelia obývacej izby ničím rušení. Kuchyňu sa podarilo zväčšiť a vytvorili sme tak dostatok úložného priestoru, ako aj pracovnej plochy, čo ocení každá domáca pani. Taktiež vznikol priestranný jedálenský kút, ktorý usadí pohodlne štyroch členov rodiny. Za kuchyňou sme vytvorili spálňu, ktorá je dostatočne priestranná a pýši sa veľkou vstavanou skriňou a vstavanám kozmetickým stolíkom s množstvom úložného miesta. Kúpelňa s WC je taktiež veľmi priestranná a podarilo sa do nej navrhnúť veľký sprchový kút, vedľa ktorého sme vytvorili skrinky s úložným priestorom. 

1 mesiac
doba návrhu
60m2
navrhovaná plocha
2000€
cena za projekt
drevo nábytkov
EGGER Dub Gladstone sépiový
obklady v kúpelni
biely betón
dekorácia stien
betónová stierka
Použité materiály: 

Chceli sme pri tvorení týchto návrhov ukázať potenciálnym záujemcom, že farebné kombinácie môžu byť skutočne rôzne. Pre tento byt sme vybrali luxusnejšie pôsobiacu tmavú farbu, čo bol v tomto prípade drevodekor od EGGER Dub Gladstone sépiový, ktorý sme v intieriéri kombinovali s unidekorom bielej a béžovej taktiež od EGGER. Kontrast na stenách a doplnkoch sme zvolili v šedej betónovej farbe, čo príjemne umocnilo pocit luxusnej realizácie. Obývacia izba je dostatočne presvetlená, preto sme navrhli cez celú stenu drevený obklad, ktorý má zvýrazniť vytvorený kút s kreslom, na počúvanie hudby z gramafónu, poprípade na čítanie kníh. Obývačkovú stenu sme navrhli s dreveným rastrom, ktorý miestnosť opticky prepája s kuchyňou. Na stene je použitá betónová stierka, ktorú sme aplikovali aj pri balkónových dverách, kde je v nábytkovej stene zapracovaný aj biokrb. V spálni sme za postelou použili béžový tapacír v kombinácii so zrkadlami, čo spálni dodalo skutočne luxusný nádych. Všetky miestnosti sme zútulnili použitím bielych záclon a bežových závesov. 

Pôdorys: